Găseşte-ne în Google+

Dulceata de caise coapte
Author:
Ingrediente
 • 40-50 caise potrivite
 • 1Kg de zahar
 • ½ lamaie
 • 1-2l apa de var
 • si vanilie
Preparare
 1. Apa de var se obtine punand apa rece peste o bucata de var de marimea unei portocale.
 2. Se toarna cam 2l de apa, se amesteca bine si se lasa sa se limpezeasca de seara pana dimineata, cand se pune in sticle numai apa absolut limpede.
 3. Se astupa si se pastreaza.
 4. Caisele se curata de coaja si se pun sa stea in apa de var o ora.
 5. In acest timp, se face siropul bine legat , se scot caisele, se clatesc in mai multe ape reci, se scot samburii, apasandu-i pe la unul din capete cu un betisor si se pun la fiert in sirop.
 6. Dulceata se fierbe la inceput foarte incet sau chiar se lasa sa stea putin in sirop fara sa se fiarba, ca sa mai lase din zeama, apoi se fierbe pana ce siropul incepe sa se lege, la foc iute.
 7. Se aduna spuma si cand dulceata s-a legat suficient si fructele au fiert, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se lasa 1-2 minute sa mai fiarba, se ridica de pe foc si se aduna spuma.
 8. Caisele se pot umple cu samburi.
 9. In acest caz se sparg samburii, se cufunda cateva minute in apa clocotita, se curata de coaja, se sterg de apa si se umple caisele inainte de a le pune la fiert.
 10. Dulceata de prune nu se umple cu samburi ci cu sfierturi de miez de nuci.

 

Dulceata de caise coapte (prune coapte) ingrediente:
40-50 caise potrivite
1Kg de zahar
1/2 lamaie
1-2l apa de var
si vanilie

Dulceata de caise coapte Mod de preparare:
Apa de var se obtine punand apa rece peste o bucata de var de marimea unei portocale.
Se toarna cam 2l de apa, se amesteca bine si se lasa sa se limpezeasca de seara pana dimineata, cand se pune in sticle numai apa absolut limpede.
Se astupa si se pastreaza.
Caisele se curata de coaja si se pun sa stea in apa de var o ora.
In acest timp, se face siropul bine legat , se scot caisele, se clatesc in mai multe ape reci, se scot samburii, apasandu-i pe la unul din capete cu un betisor si se pun la fiert in sirop.
Dulceata se fierbe la inceput foarte incet sau chiar se lasa sa stea putin in sirop fara sa se fiarba, ca sa mai lase din zeama, apoi se fierbe pana ce siropul incepe sa se lege, la foc iute.
Se aduna spuma si cand dulceata s-a legat suficient si fructele au fiert, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se lasa 1-2 minute sa mai fiarba, se ridica de pe foc si se aduna spuma.
Caisele se pot umple cu samburi.
In acest caz se sparg samburii, se cufunda cateva minute in apa clocotita, se curata de coaja, se sterg de apa si se umple caisele inainte de a le pune la fiert.
Dulceata de prune nu se umple cu samburi ci cu sfierturi de miez de nuci.

. .
8 Oct | 0 Replies

Leave a Reply:

Rate:  

TOP-RO - Top siteuri din Romania